Activiteiten rondom Duinendaele

Rondom Vakantiehuis Duinendaele is er heel wat te beleven.

We zitten aan de voet van het natuurreservaat De Westhoek waar je hele mooie en leuke wandelingen kan maken. Een drietal km door duinen en bos en dan ben je aan de zee. Het is een echte uitdaging, maar onderweg kom je de uitkijktoren tegen zodat je kan genieten van het mooie zicht.

Je kan natuurlijk ook een luswandeling maken door duinen en bos. Zo kan je ook tussen de wilde grazers wandelen. Als je geluk hebt, zie je er een op je pad.

In het Calmeynbos vlakbij kan je genieten van een buggywandelpad en kan je in de Duinpanne nog nagenieten van een drankje en het museum even bezoeken.

We zitten op 2 km van Plopsaland, Plopsaqua, treinstation en tramhalte. Iets verder heb je Kinderboerderij ’t Paepehof waar kinderen zich kunnen uitleven.

Bowlen kan je op anderhalve km van het domein.

Er zijn heel wat wandel-, fiets- en mountainbikeknooppunten in de buurt.

Wekelijkse markten zijn op zaterdagvoormiddag in De Panne.

Buurgemeentes van De Panne:

In Koksijde heb je het Duinenabdij en het Navigo die zeker een bezoekje waard zijn. Je hebt er ook de Hoge Blekker (33 meter hoog) waar kinderen graag vanaf glijden, rollen, lopen…

De wekelijkse markt is er op vrijdagvoormiddag.

Veurne heeft een mooie markt met historische gebouwen. Tijdens WO I hield koning Albert I daar zijn toevlucht in het oude stadhuis op de Grote markt. Je kan er het prachtige stadspark met mote bezichtigen. In Veurne heb je ook het befaamde Bakkerijmuseum waar je kan meedoen aan allerlei bakactiviteiten of een zoektocht in het museum.

Wekelijkse marktdag is hier woensdagvoormiddag.

Iets verder

Daarnaast kan je zeker ook het mooie Nieuwpoort bezoeken met zijn haven en shoppingmogelijkheden, of Diksmuide waar heel wat oorlogsrelikwie├źn achter zijn gebleven, denk maar aan de loopgraven. Ook Ieper is de moeite waard.

Over de grens: Duinkerke en Calais, maar vooral Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez zijn de moeite. Ook in Boulogne-sur-Mer heb je het mooie Nausicaa.